kolmapäev, 13. veebruar 2019

Südameharjutus


Külastus: 05.02.2019
Teater: Tallinna Linnateater
Lavastaja: Peeter Tammearu
Esietendus: 19.01.2019

Teatrimaraton jätkus Linnateatris ning sedakorda nende kõige uuema lavastusega „Südameharjutus“. Olin algselt veidi skeptiline sisu osas, sest ega paariteraapia teemal tehtud etendusest ei saa ju mingit väga head asja tulla. Eks see Kinoteatri „Monumendi“ paarike oli ikka veel väga elavalt meeles. Oi, kuidas eksisin! Kui on ikka tugev lavastaja ja head näitlejad, siis tuleb ikka küll (kuigi sama kehtis ka „Monumendi“ kohta, aga seal millegipärast minu jaoks ei tulnud).

Nagu juba öeldud sai,  on tegemist paarikesega, kes tuli terapeudi juurde abi saama, sest abielu enam ei tööta ja rahulolematus teineteise ning abieluga oli kasvanud nii suureks, et välise abita enam ei saa. Ma ei hakka sisu ära rääkima, sest siis poleks enam ju huvitav. Nii palju siiski vihjan, et teise vaatuse lahenduskäigu aimasin ette, mis tegi samas mängu eriti huvitavaks, sest veidi oli kuskil sismas kõhklusi ka, et äkki aiman valesti. 😃 Peab siiski tunnistama, et kui see tegelikus elus ka nii oleks, siis päris nutikas nüke!

Paarikest mängisid Piret Kalda ja Andres Raag. Ja kuidas mängisid – absoluutselt iga keharakuga ja ei mingeid järeleandmisi. Kõik need pilgud, liigutused, turtsatused, solvumised, uudishimu… ning need teraapia harjutused… Minu lemmikharjutus oli naise südame avamine. Praegugi on naljakas. Väga nauditav näitlejatöö nende poolt kogu etenduse jooksul.

Kaspar Velberg terapeudina mängis samuti väga hästi. Tema algne distantsi hoidmine, siis pettumus, siis nutt… ja lõpuks see vabanemine. Väga usutav ja vähemalt minu poolt vaadatud etenduses ei täheldanud küll mingit ülemängimist.

Linnateatri puhul aitab etenduse õnnestumisele tihti kaasa ka nende saalide suurus. Antud etendus oli väikses saalis ja ega väga ei kujutakski seda kuskil suuremas kohas ette. 

See etendus oli minu seekordse maratoni üks raudne lemmik. 

Allikas: Tallinna Linnateater





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar