esmaspäev, 29. aprill 2019

Titaanide heitlus


Külastus: 15.04.2019
Teater: Kinoteater
Lavastaja: Birgit Landberg
Esietendus: 05.02.2019

Kuigi viimane Kinoteatri etendus ei pakkunud just suurt rahuldust, ehkki oli vaadatav, siis alla ei tohi anda ja sai lootusrikkalt mindud "Titaanide heitlust" vaatama. Seekord pettuma ei pidanud ja tegemist oli täitsa sellise Kinoteatri etendusega nagu ma ootasingi. Pigem võiks vist isegi öelda, et Kinoteater pooleks Musta Kastiga, sest poole näitlejad ja lavastaja on ju hoopis igapäevaselt tegevad Mustas Kastis.

"Titaanide heitlus" algas käesurumise võistlusega ning jõudis edasi poliitiliste debattideni. Väga palju tuttavat tuli ette, alates valimisloosungitest ja lõpetades külmkapi looga. Sai ikka tõeliselt südamest naerdud ning tänu Paavo Piigile tabavate tekstide eest ning Birgit Landbergile, kes selle kõik lavale tõi. Samas ei saa jätta tähelepanuta ka näitlejatööd. Kõik neli noormeest - Henrik Kalmet, Kristjan Lüüs ehk Eesti oma Sideshow Bob, Sander Rebane ja Kaarel Targo - olid omas elemendis ning tundusid kogu etendust nautivat sajaga. Eks kohati tükkis ka neil endal naer peale, aga seda ikka põhjusega, sest mulle tundub, et impro ruumi oli näitlejatele piisavalt jäetud. Ei puudunud ka füüsiline pool, mida sai ohtralt nähtud Musta Kasti "Peks mõisatallis" etendusel. See viimane on etendus, mida soovitan soojalt neile, kellel vähegi on olemas eneseiroonia.

Õde ei lubanud siia postitusse spoilereid panna, sest tal on endal etendus veel nägemata, kuigi piletid juba olemas. Seega ma täidan tema soovi, kuigi tahaks kirjutada ratta keerutamisest, Hiiu kandlest, kolmekordsest Brežnevist, lavakas õppimisest ja kudu-kudust. ☺ Titaanid igal juhul heitlesid mõnuga ja testosteroon möllas.

Etendusest ei puudunud ka muusika. Eriti tabav ja naermaajav oli loomulikult viimane lugu, mis aeg-ajalt praegugi meenub, kummitab ja ajab suu naerule.

Toredad poisid kõik (kes on näinud, see teab) ja naer on terviseks! Ainus, mida ma ette heidan, on see, et rohkem oleks võinud olla... 1.20 lendas linnutiivul!


Allikas: Kinoteater

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar